Akıtma (Krep)

Konusu 'Unlu Tarifler' forumundadır ve oske tarafından 2 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

  1. oske

    oske New Member

    Mesajlar:
    4.734
    Aldığı Beğeni:
    253
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]



    Malzemesi:
    Malzemeler: 1 yumurta 1 litre süt 1 tatli kasigi tuz 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un

    Tarifi:
    Yapılışı: Yumurta, süt, tuz çırpılır. Daha sonra un azar azar ilave edilir VE çırpılır (unutmayın koyu kıvamlı ve akışkan olacak). Teflon tavaya 1-2 yemek kasigi sıvıyağ konulur, kızınca sıvı hamur kepçe yardımıyla tavaya dökülür. Alt yüzü pişince (üzeri gözenek gözenek olur ve kurur) diğer yüzü çevrilir, iki tarafıda pişen akıtma servis tabağına alınır. Üzerine sıcakken margarin sürülür ve her kata aynı işlem yapılır ve üst üste dizilir. İster üzerine toz şeker katarak ister arasına peynir koyarak yiyebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş