bisküvili irmik pastası

Konusu 'Tatlılar ve Pastalar' forumundadır ve Nokta [.] * tarafından 6 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. Nokta [.] *
    Offline

    Nokta [.] * Well-Known Member

    • Platin Üye
    Mesajlar:
    20.296
    Aldığı Beğeni:
    502
    Ödül Puanları:
    113
    MALZEMELER
    10 yemek kaşığı irmik
    10 yemek kaşığı toz şeker
    1 litre süt
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 paket kakaolu bisküvi

    Süslemek için:
    Yarım su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz içi

    HAZIRLANIŞI
    Sütü, irmiği, toz şekeri ve margarini bir tencereye koyalım. Orta ısılı ateşte tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak pişirelim. Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ateşten indirin.
    Karışımın yarısını önceden suyla ısıttığımız cam veya porselen bir kaba boşaltalım. Kabın her yerine eşit bir şekilde dağılmasını sağlayalım.
    Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizelim. Karışımın kalan yarısını da sıcakken bisküvilerin üzerine ilave edelim. Islak bir kaşığın tersi veya spatula yardımıyla pastanın üzerini düzleştirelim. Pastayı, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına koyalım. 1 saat kadar bekletelim. Servis yapmadan önce üzerine dövülmüş fındık veya ceviz serpin. Arzu ettiğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.

Sayfayı Paylaş