Cenova Sos (Somon Sos) Tarifi

Konusu 'Makarnalar-Pilavlar' forumundadır ve Kadı Kızı tarafından 23 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. Kadı Kızı

    Kadı Kızı ZulcenaHeynn

    • Platin Üye
    Mesajlar:
    56.327
    Aldığı Beğeni:
    1.159
    Ödül Puanları:
    113
    MALZEMELER
    125 gram Margarin
    150 gram Havuç ince doğranmış
    75 gram Kerviz ince doğranmış
    2 Adet defne yaprağı
    1 Dal kekik
    15 gram Soğan
    10 gram Karabiber
    500 gram Somon balığı
    500 ml Kırmızı şarap
    500 ml Demi glace sos
    1 Çorba kaşığı ançuez ezmesi
    1 lt Balık suyu

    YAPILIŞI
    Derin bir tavada 75 gram margarini kızdırın Havuç, kereviz, defne yaprağı, taze kekik, soğan ve karabiberi ilave edip, renk aldırmadan, sote edin.

    Somon balığını üzerine bir kapak kapatıp, ocağın bir kenarında 10 dk pişirin. Kırmızı şarap ve demi glace sosu ekleyip, kısık ateşte 30 dk pişirin. Temiz bir tavaya süzün. Balık suyunu ilave edip,karıştırın.Uygun kıvama gelinceye kadar sosu çektirin.Ançuez ezmesinide katıp tekrar karıştırın.

    İnce bir süzgeçten geçirip tekrar süzün.Kalan margarini ekleyin ve servise sunun.

Sayfayı Paylaş