Elmalı Kurabiye

Konusu 'Damak Keyfi' forumundadır ve Küçükbey tarafından 30 Kasım 2008 başlatılmıştır.

  1. Küçükbey

    Küçükbey New Member

    Mesajlar:
    1.892
    Aldığı Beğeni:
    65
    Ödül Puanları:
    0
    hamur malzemeleri:
    • 1 paket (250gr) margarin/tereyağı, oda sıcaklığında
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 8-9 yemek kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı karbonat
    • aldığı kadar un
    • 3-4 damla limon suyu
    iç malzemeleri:
    • 3-4 elma, rendelenmiş
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • dilediğiniz kadar fındık içi, irice dövülmüş
    hazırlanması:
    1. Karbonatı limon suyu ile kabartın. Yumuşak elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
    2. Elmayı toz şekerle pişirin. Soğutup tarçın ve fındıkla karıştırın.
    3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp poğaça yapar gibi avucunuzda açın. Ortasına elmalı harçtan koyup kenarları üstte birleştirin. birleşme yerleri üste gelecek şekilde tepsiye dizin.
    4. Bıçakla kurabiyeleri üçe bölün. Önceden ısınmış 180C fırında pişirin. Piştikten sonra soğutup pudra şekeri ile servis yapın.
     
  2. Kadı Kızı

    Kadı Kızı Zulcenahay

    • Platin Üye
    Mesajlar:
    53.084
    Medya:
    2
    Aldığı Beğeni:
    1.175
    Ödül Puanları:
    113
    Cevap: Elmalı Kurabiye

    alt başlıkları süs olarak mı açıyoruz harun ?
     

Sayfayı Paylaş