Etli Patates

Konusu 'Sebze Yemekleri ve Çorbalar' forumundadır ve Kadı Kızı tarafından 24 Ekim 2008 başlatılmıştır.

  1. Kadı Kızı

    Kadı Kızı Özün Sözü

    • Platin Üye
    Mesajlar:
    51.240
    Aldığı Beğeni:
    1.612
    Ödül Puanları:
    113
    Malzemeler

    1kg sarı patates
    300gr koyun döşü
    100gr margarin
    2kaşık sıvıyağ
    3adet soğan
    3adet domates
    1bardak sıcak su
    karabiber
    tuz
    Tarif

    Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp soğan ile kuşbaşı eti 15dk kavurun. Kabuksuz doğradığınız domatesi ekleyin, kısık ateşte pişsin. Patateslerin kabuklarını soyun, kızdırdığınız margarinde çift taraflı kızartıp kıymalı karışıma ilave edin. Suyu katın, tuzunu biberini ayarlayıp kapağını kapatın ve orta ateşte 30dk pişirin.
     
  2. yemekkulubum

    yemekkulubum New Member

    Mesajlar:
    22
    Aldığı Beğeni:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Etli Patates Yemeği Tarifi

    Malzemeler
    • 250 gram Dana Kuşbaşı Et
    • 4 adet orta boy Patates
    • 2 adet Kuru Soğan
    • 2 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
    • 1 yemek kaşığı Domates Salçası
    • 2 adet Domates
    • 3-4 diş Sarımsak
    Hazırlanış
    1. Tencereye kuşbaşı olarak doğradığınız etleri koyun ve orta gözde kısık ateşte sıvı yağ ile biraz kavurun.
    2. Etler suyunu salana kadar ara ara karıştırarak pişirin.
    3. Etler suyunu salınca tencerenin kapağını kapatıp etinizi buharda pişirmeye bırakın.
    4. Etler pişerken üzerine küp küp doğranmış soğanları ilave edin.
    5. Etler kavrulunca içine bir kaşık domates salçası ile kabukları soyulmuş rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
    6. Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp su dolu bir kabın içine bırakın.
    7. Etler yumuşayınca doğranmış patatesleri ve sarımsak tanelerini de et tenceresinin içine atın 1-2 dakika patatesi kavurduktan sonra 1 litre kadar kaynar su ekleyip pişmeye bırakın.
    8. Patatesler yumuşayınca etli patates yemeğimiz hazırdır.
    9. Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş