Ev Makarnası Tarifi

Konusu 'Makarnalar-Pilavlar' forumundadır ve Kadı Kızı tarafından 13 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. Kadı Kızı

    Kadı Kızı Zulcenahay

    • Platin Üye
    Mesajlar:
    53.633
    Medya:
    2
    Aldığı Beğeni:
    1.198
    Ödül Puanları:
    113
    MALZEMELER
    4 yumurta
    1 paket un
    1 yemek kaşığı tuz
    1 baş soğan
    250 gr kıyma

    YAPILIŞI
    Bir tas içine yumurtaları kırın su ve tuzu ekleyin yumusak bir hamur elde edilmesini saglayın.

    Daha sonra hamuru 4 esit parçaya bölün yaklaşık 2 mm kalınlıgında açın. 2 cm lik şeritlere ayırın ve( isteğe bağlı ki baklava şekli makbuldür) kesin bir başka tavada ise baş soğan ve kıymayı yağ ile kavurun elde ettiğiniz makarnaları tuzlu suda haşlayın ve sosuyla servis yapın.Gönderen : Sebahat İyican |
     

Sayfayı Paylaş