Gavurdağı Salatası Tarifi, Malzemeleri & Yapılışı

Konusu 'Salatalar ve Soslar' forumundadır ve ''histeri '' tarafından 6 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. ''histeri ''

    ''histeri '' Misafir

    [​IMG]

    Malzemeler:

    * 4 adet domates
    * 4 adet küçük salatalık
    * 4-5 adet sivri biber
    * birkaç dal maydanoz
    * 5-6 adet taze soğan
    * arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış
    * bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
    * yarım limonun suyu
    * yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
    * 1 yeme kaşığı nar ekşisi
    * tuz
    * arzuya göre 1 tutam kuru nane
    * 1 su bardağı irice kırılmış ceviz

    Hazırlanması:

    1. Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın.
    2. Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin.
    3. En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş