İç Pilavlı Tavuk

Konusu 'Et ve Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Kadı Kızı tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. Kadı Kızı

    Kadı Kızı Zulcenahay

    • Platin Üye
    Mesajlar:
    53.599
    Medya:
    2
    Aldığı Beğeni:
    1.197
    Ödül Puanları:
    113
    MALZEMELER
    1 bütün tavuk (irice)
    100 gram dolmalık fıstık
    100 gram dolmalık üzüm
    1 yemek kaşığı yenibahar
    1 adet soğan
    Yeterince tuz, karabiber
    2 kaşık tereyağı
    2 su bardağı pirinç

    HAZIRLANIŞI
    Bir tencereye yağ, fıstıklar, ince kıyılmış soğan konulup yağ ile beraber 1-2 dakika çevrilir. Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilip 1-2 defa çevrilir. Üzerine üzüm, yenibahar eklenir. Sadece 1 su bardağı su koyulur. Tuz ilave edilir ve pilav yarı pişmiş olarak ateşin altı kapatılır. Diğer tarafta yıkanmış, temizlenmiş tavuk ateşe dayanıklı fırın poşetine konulur. İçine ve etrafına yarı pişmiş pilav doldurulur. Poşetin ağzı kapatılır ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavuğun üstü kızarıp pilav tavuğun suyunu çekinceye kadar kızartılır. Piştikten sonra fırından çıkartılır, poşet bir makas yardımıyla kesilerek alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
     

Sayfayı Paylaş