Köri Soslu Tavuk

Konusu 'Et ve Tavuk Yemekleri' forumundadır ve _ReaLJordaN_ tarafından 6 Aralık 2008 başlatılmıştır.

  1. _ReaLJordaN_
    Online

    _ReaLJordaN_ Misafir

    Süre: : 60-70 dk.

    Malzemeler:
    • 1 Kg Piliç But Sarma
    • 2 Yemek kaşığı soya sosu
    • 1 Diş sarımsak
    • 2 Tatlı kaşığı köri
    • 1 Çay bardağı krema


    Hazırlaniş:But sarmaları bütün olarak soya sosu, 1 tatlı kaşığı köri ve ezilmiş sarımsakla 4 saat marine edin. Marine ettiğiniz but sarmaları teflon tavada arkalı önlü pişirip, fırın tepsisine dizin. Folyo ile üzerini kaplayıp 180ºC fırında 20 dakika kızartın. Fırın tepsisindeki yemek suyunu bir tencereye alın. 1 çay bardağı krema ve bir tatlı kaşığı köri ekleyin. Kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Daha önce pişirmiş olduğumuz tavuk etlerinin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sayfayı Paylaş