Köstebek Pasta Tarifi,Yapılışı & Malzemeleri

Konusu 'Tatlılar ve Pastalar' forumundadır ve ''histeri '' tarafından 5 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. ''histeri ''
    Offline

    ''histeri '' Misafir

    Köstebek Pasta


    [​IMG]
    Malzemeler:

    1 paket Dr. Oetker Köstebek Pasta
    100 g yumuşak margarin
    2 yumurta
    7-8 yemek kaşığı süt

    Krema karışımı için:

    3,5 çay bardağı soğuk süt
    2-3 adet muz

    Hazırlanışı:

    Pasta un karışımını çırpma kabına koyup üzerine 100 g yumuşak margarin, 7-8 yemek kaşığı süt ve 2 yumurta ilave edin ve mikser ile önce yavaş, sonra hızlı devirde 3 dakika süre ile çırpın. Hamuru 26 cm çapında yağlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 160°C’ye ısıtılmış fırında, 25-35 dakika süre ile pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarın. Soğuyan tabanı, pasta tabağına yerleştirin ve 1 cm kenar bırakıp, bir kaşık yardımı ile 0.5 cm derinliğinde oyun. Bu pasta kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın. Muzları soyup, boyuna ikiye kesin ve düz tarafı alta gelecek şekilde, pastanın oyulan kısmına yerleştirin. Çırpma kabına 3,5 çay bardağı soğuk süt koyup üzerine krema poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Daha sonra çikolata parçalarını da ilave edip hafifçe karıştırın. Bu kremayı önce muzların üzerinden başlayarak yaymaya başlayın ve kubbe şekli verin. Hazırlanmış kek kırıntılarını kremanın üzerine hafifçe bastırarak ve kremayı tamamen kapatacak şekilde serpin. Pastayı buzdolabında yaklaşık 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Sayfayı Paylaş