milföy hamurundan pasta

Konusu 'Tatlılar ve Pastalar' forumundadır ve ChUcKy's LoVe tarafından 7 Şubat 2007 başlatılmıştır.

  1. ChUcKy's LoVe

    ChUcKy's LoVe Misafir

    MALZEMELER
    3 tabaka milföy hamuru
    1 yumurta sarısı
    250 gram kremşanti
    350 gram dondurulmuş çilek ve ya başka bir meyve

    Yapılışı: Donmuş hamurları 10 dakika açılmaya bırakın. Unlanmış bir zeminde unları 20x20 cm büyüklüğünde açın. Bir tepsinin tabanına yağlı kağıt serin ve hamurları bunun üzerine koyun. Üzerini birkaç kez çatalla delin. Çırptığınız yumurta sarısını hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış bir fırında 180 derecede 15 dakika pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Çilekleri çözün yarım yarım kesin. Kremşantiyi iyice çırpın ve bunun üçte birini yufkalardan birinin üzerine yayın. Bunun üzerine de meyveleri ve çekilmiş Antep fıstığını yerleştirin. Tekrar bir yufka koyup aynı işlemi yineleyin. En üstünü de krema ve meyve ile süsleyip servis yapın

Sayfayı Paylaş