Patlıcan Yemeği

Konusu 'Sebze Yemekleri ve Çorbalar' forumundadır ve Kadı Kızı tarafından 2 Kasım 2008 başlatılmıştır.

  1. Kadı Kızı

    Kadı Kızı Zulcenahay

    • Platin Üye
    Mesajlar:
    53.084
    Medya:
    2
    Aldığı Beğeni:
    1.175
    Ödül Puanları:
    113
    Malzemeler

    3 adet orta boy yuvarlak patlıcan
    3-4 adet soğan (isteğe göre arttırılabilir)
    salça
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    Toz biber
    tuz
    sarımsak
    fesleğen
    yeteri kadar su

    Patlıcanları çizgili soyun ve hazırlanılan bol tuz ve limon yada sirkeli suya bırakın.
    Sirke yada patlıcanların erimemesini ve kararmamasını sağlayın. Soyulan patlıcanları yarım halka şeklinde çok kalın olmayacak şekilde doğrayın ve suya bırakın.
    Tencere içine halka şeklinde domates ve soğanları doğrayıp yerleştirin. Üzerine patlıcanları dizin. Bir kap içinde salça, toz biber ve biraz tuzu suyla karıştırıp üzerine boca edin. Yağı döküp orta hararetli ocakta pişirin ve söndürdükten sonra ezilen sarmısak ve fesleğen içine bırakın. Servis yapın.

    AFİYET OLSUN !
     
  2. Misafir

    Misafir Misafir

    Cevap: Patlıcan Yemeği

    bu yemegın adı ne yapılısda kolaymıs
     

Sayfayı Paylaş