piliç topkapı...

Konusu 'Et ve Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Çöl Gülü tarafından 20 Kasım 2008 başlatılmıştır.

  1. Çöl Gülü
    Offline

    Çöl Gülü desertrose

    Mesajlar:
    4.176
    Aldığı Beğeni:
    427
    Ödül Puanları:
    83
    [​IMG]

    Malzemeler ;

    2 adet tavuk göğsü
    1 su bardağı pirinç
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 yemek kaşığı kıyılmış soğan
    1 yemek kaşığı kuş üzümü
    Tuz, karabiber
    Dereotu
    Yenibahar
    2 su bardağı et suyu

    HAZIRLANMASI;

    Bir tencerede soğan, fıstık, kuşüzümü, karabiber ve yenibaharı kavurup üzerine etsuyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın.

    Daha önceden biraz kavurduğunuz pirinci de bu tencereye ekleyin.

    Pilav suyunu çektikten sonra soğumaya bırakın ve üzerine dereotu serpin.

    Her bir göğüsten ikişer tane bonfile hazırlayın. Bonfileleri bir tabağa yayın ve içlerine hazırlamış olduğunuz iç pilavı doldurup sarın.

    Hazırlamış olduğunuz tavuk sarmaları tepsiye diziniz. Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp fırında düşük ısıda 30 dakika kadar pişirin ve servise hazırdır.

    Afiyet olsun...


    NOT: Tepsideki tavuk sarmalar pişince, folyoyu açıp üzerini nar gibi kızartırsanız görüntüsü daha bir hoş olur. Tabi lezzeti de..



    alıntı

Sayfayı Paylaş