Pratik Kadayıf Tatlısı Tarifi, Malzemeleri & Yapılışı

Konusu 'Tatlılar ve Pastalar' forumundadır ve ''histeri '' tarafından 3 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. ''histeri ''
    Offline

    ''histeri '' Misafir

    [​IMG]

    Malzemeler
    250 gr. tel kadayıf
    yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı ceviz veya fındık

    Şerbeti için
    2 su bardağı toz şeker
    1,5 su bardağı su
    1 dilim limon

    Üzeri için
    Dondurma

    Hazırlanışı
    Taze alınmış tel kadayıfları parmak ucu büyüklüğünde doğruyoruz. Bir kap içine alıp alimiz ile karıştırıp harmanlıyoruz. Bir birinden ayrılsınlar diye üzerine sıvı yağ döküp hepsini bir güzel karıştırıyoruz. Mutfağımızda varsa yuvarlak çemberi fırın kabına diziyoruz. İçerisine yarısına kadar kadayıftan koyup üzerine bir kaşığa yakın ceviz döküyoruz. Sonra üzerine tekrar kadayıftan koyup bastırıyoruz. Hepsine bu işlemi yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızartıp çıkartıyoruz. Çemberle birlikte spatula yardımıyla sevis tabağına alıp sıcakken üzerine soğuk şerbeti yavaş yavaş döküp paylaştırıyoruz. Şerbeti döktükten sonra çemberi yavaşça çıkartıp alıyoruz. İsterseniz üzerine dondurma koyabilirsiniz. Bu tatlının özelliği ılıkken çıtır çıtır yenmesi.

    Şerbetin Yapılışı
    Tatlıya balamadan önce şekeri, suyu, limonu koyup 3 dk. kaynatıyoruz.
    Not: Küçük porsiyonluk çemberimiz yoksa yuvarlak pasta çemberine de yapabilirsiniz. Çemberden sevis tabağına dikkatlice spatula yardımı ile alıyoruz.

Sayfayı Paylaş