Sinirli Otun Faydaları

Konusu 'Damak Keyfi' forumundadır ve _TuRKuaZ_ tarafından 13 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. _TuRKuaZ_
    Offline

    _TuRKuaZ_ Hayal-i İnsan

    Mesajlar:
    2.523
    Aldığı Beğeni:
    97
    Ödül Puanları:
    48
    SİNİRLİ OTUN FAYDALARI

    Yöresel olarak, "sinirli yaprak", "bağa yaprağı" ve "ateş yaprağı" diye de tanınırlar. Müsilaj, acı maddeler, flavonlar, silisik asit ve aucubin glikoziti başlıca etken maddeleridir. Bitkinin antibiyotik etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

    Sinirliot genellikle solunum organları hastalıklarında kullanılmaktadır.... Özellikle, balgamlanma, öksürük, boğmaca, akciğer astımı ve akciğer tüberkülozunda etkilidir. Sinirliot cinslerinin tümü, kök, sap, yapraklar, çiçekler ve tohumlar olmak üzere kullanılır. Başka hiçbir eşdeğer bitkinin yapamayacağı bir biçimde, kanı, akciğeri ve mideyi temizler. Bu yüzden az veya kötü nitelikli kana, zayıf akciğerlere ve böbreklere sahip kişiler ve sürekli zayıf kalanlar sinirli ot kullanmalıdırlar.

    Akciğer astımında ve bronşiyal astımda, sinirliot ve kekikotu eşit karışımı kullanılabilir. Böyle bir çay harmanı, karaciğer ve mesane rahatsızlıklarında da çok yararlıdır.


    Çay harmanı şöyle hazırlanır:

    İçine 1 dilim limon atılmış 1 bardak soğuk su, 1 çay kaşığı dolusu nöbet şekeri ile birlikte kaynatılır, 4-5 kere taşırıldıktan sonra altı söndürülür ve yarım tatlı kaşığı bitki karışımı (ince kıyılmış) bu kaynar suda haşlanır (kaynatılmaz) ve demlenmesi için 1 dakika beklenir.

    - Siyatik: Sinirli ot kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
    - Ağız yaraları: Sinirli ot kaynatılıp ağız gargara yapılır.
    - Diş etleri: Sinir otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir ve ağız gargara yapılır.
    - Hazım kolaylaştırıcı: Sinirli ot kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra 1'er çay bardağı içilmeye devam edilir.
    - Nasır: Sinirli otun yaprağının lapası nasıra sürülür.
    - Tıkanıklık çözücü: Sinirli ot kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
    - Göz iltihabı: Sinirli ot kaynatılıp süzülür, göze pansuman yapılır.
    - Yara: Sinirli ot, az suda kaynatılıp lapa olarak yaraya sürülür.
    - Mide gastiridi: Sinirli ot kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
    – Sinirli Otun bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur

    Ağır hastalıklarda günde 4-5 kere taze çay demlenmesi gerekir. Mümkün olduğunca sıcak ve yudumlanarak içilmelidir. Sinirliot pekmezi, kanı tüm zararlı maddelerden arındırır. Her gün yemeklerden önce 1 yemek kaşığı alınarak, bu pekmezle gerçek bir kür uygulanabilir.

Sayfayı Paylaş