Yaş Pasta Tarifi

Konusu 'Damak Keyfi' forumundadır ve PPuNisHeRR tarafından 26 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. PPuNisHeRR

    PPuNisHeRR Banlandı

    Mesajlar:
    30
    Aldığı Beğeni:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yaş Pasta Tarifi
    Günümüzde yaş pasta daha çok doğum günlerinde veya özel günlerde misafire, eşe, dosta, akrabaya ikram edilmektedir.Yaş pastanın birçok türkü bulunmaktadır ama punlar pek bilinmez herkes tek tip yaş pasta olduğunu zanneder. Çünkü diğer yaş pastalar bizim paylaşıcağımız yaş pasta tarifi kadar lezzetli ve güzel değil. Her neyse gelelim şimdi özel günlerde çocuklarınıza , arkadaşlınıza , eşinize, dostunuza, ailenize evde basitçe yapabiliceğiniz bir yaş pasta tarifine, aşşağıda sizlere detaylı olarak hangi malzemeden yapıldığını ve nasıl hazırlandığını özenlice anlattım umarım beğenirsiniz yorumlarınızı esirgemeyiniz.Yaş Pasta Yapımında Kullanılacak Malzemeler
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    8 adet yumurta
    6 su bardağı un
    4 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı ılık süt
    Keki Islatmak İçin Gereken Malzemeler
    1 su bardağı portakal suyu
    3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
    Yaş Pasta Kreması İçin Gerekenler
    4 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı mısır unu (veya normal un)
    1 paket vanilya
    1 adet yumurta
    1 su bardağı şeker
    Yaş Pastanın üzerindeki Krem Şanti İçin Gereken Malzemeler
    1 paket toz krem şanti
    1 su bardağı soğuk süt
    [​IMG]Yaş Pasta Tarifi ve Yapılışı
    Evet bunlar gerekli olan malzemelerdi şimdi gelelim yaş pastamızın hazırlanışınaYaş Pasta Tarifi (yaş pasta yapılışı)
    Öncelikle kek hamuru hazırlanır. Yumurta ile şeker köpürene dek iyice çırpılır. Diğer malzemeler sırasıyla ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Yağlanmış ve unlanmış kalıba veya orta büyüklükte bir tepsiye dökülür. 175 derece fırında pişirilir. Kek iyice soğuyunca ikiye bölün. Bu işlemi dikiş ipliği yardımı ile yapabilirsiniz.
    Kreması için; sütün içine mısır unu (yada normal un) ve nişastayı koyup, karıştırın. Daha sonra şeker, yumurta ve vanilyayı da ilave ettikten sonra mikserle 2-3 dakika çırpın. Karıştırak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirin.Krem şantiyi, süt ile birlikte iyice katılaşıncaya dek çırpın. Sonra da buz dolabında 20 dakika bekletin. Şantiyi buzdolabından çıkarıp, soğumuş krema ile karıştırın. Tekrar mikser ile çırpıp, buzdolabında bekletin.Portakal suyu ile hindistan cevizini karıştırın. Bu karışım ile birinci kek dilimini ıslatın. Üzerine şantili kremanın yarısı dökün. Diğer kek dilimini yine portakallı karışım ile ıslatın. Kalan şantili kremayı dökün ve isteğe uygun fındık, fıstık ile süsleyin. 1-2 saat buzdolabında bekletin ve servis yapın.Artık yaş pastamız hazır ve servise sunabilirsiniz. Herkese afiyet olsun

    Yaş Pasta Tarifi




    Günümüzde yaş pasta daha çok doğum günlerinde veya özel günlerde misafire, eşe, dosta, akrabaya ikram edilmektedir.Yaş pastanın birçok türkü bulunmaktadır ama punlar pek bilinmez herkes tek tip yaş pasta olduğunu zanneder. Çünkü diğer yaş pastalar bizim paylaşıcağımız yaş pasta tarifi kadar lezzetli ve güzel değil. Her neyse gelelim şimdi özel günlerde çocuklarınıza , arkadaşlınıza , eşinize, dostunuza, ailenize evde basitçe yapabiliceğiniz bir yaş pasta tarifine, aşşağıda sizlere detaylı olarak hangi malzemeden yapıldığını ve nasıl hazırlandığını özenlice anlattım umarım beğenirsiniz yorumlarınızı esirgemeyiniz.

    Yaş Pasta Yapımında Kullanılacak Malzemeler
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    8 adet yumurta
    6 su bardağı un
    4 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı ılık süt

    Keki Islatmak İçin Gereken Malzemeler
    1 su bardağı portakal suyu
    3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

    Yaş Pasta Kreması İçin Gerekenler
    4 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı mısır unu (veya normal un)
    1 paket vanilya
    1 adet yumurta
    1 su bardağı şeker

    Yaş Pastanın üzerindeki Krem Şanti İçin Gereken Malzemeler
    1 paket toz krem şanti
    1 su bardağı soğuk süt


    Yaş Pasta Tarifi ve Yapılışı

    Evet bunlar gerekli olan malzemelerdi şimdi gelelim yaş pastamızın hazırlanışına

    Yaş Pasta Tarifi (yaş pasta yapılışı)
    Öncelikle kek hamuru hazırlanır. Yumurta ile şeker köpürene dek iyice çırpılır. Diğer malzemeler sırasıyla ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Yağlanmış ve unlanmış kalıba veya orta büyüklükte bir tepsiye dökülür. 175 derece fırında pişirilir. Kek iyice soğuyunca ikiye bölün. Bu işlemi dikiş ipliği yardımı ile yapabilirsiniz.

    Kreması için; sütün içine mısır unu (yada normal un) ve nişastayı koyup, karıştırın. Daha sonra şeker, yumurta ve vanilyayı da ilave ettikten sonra mikserle 2-3 dakika çırpın. Karıştırak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirin.

    Krem şantiyi, süt ile birlikte iyice katılaşıncaya dek çırpın. Sonra da buz dolabında 20 dakika bekletin. Şantiyi buzdolabından çıkarıp, soğumuş krema ile karıştırın. Tekrar mikser ile çırpıp, buzdolabında bekletin.

    Portakal suyu ile hindistan cevizini karıştırın. Bu karışım ile birinci kek dilimini ıslatın. Üzerine şantili kremanın yarısı dökün. Diğer kek dilimini yine portakallı karışım ile ıslatın. Kalan şantili kremayı dökün ve isteğe uygun fındık, fıstık ile süsleyin. 1-2 saat buzdolabında bekletin ve servis yapın.

    Artık yaş pastamız hazır ve servise sunabilirsiniz. Herkese afiyet olsun
     
    Last edited by a moderator: 26 Şubat 2013

Sayfayı Paylaş