Yumurtalı arap saçı kavurması

Konusu 'Damak Keyfi' forumundadır ve McClane tarafından 9 Eylül 2008 başlatılmıştır.

  1. McClane

    McClane Well-Known Member

    • Platin Üye
    Mesajlar:
    21.921
    Aldığı Beğeni:
    292
    Ödül Puanları:
    83
    Yumurtalı Arapsaçı Kavurması Malzemeler:
    • 1/2 kg arapsaçı
    • 1 büyük soğan
    • 2 yumurta
    • Yumurtalı Arapsaçı Kavurması Yapilisi:
    • Arapsaçının taze filizleri ve dalları ayıklanır, yıkanır. Tuzlu suda veya buharda haşlanır. ​
    Yumurtalı Arapsaçı Kavurması Yapilisi:
    1- Süzülen arapsaçları doğranır.


    2- Tavada zeytinyağında ince doğranmış soğan kavrulur.


    3- Arapsaçı eklenir, yağda soğanla beraber çevrilir.


    4- Kavrulan otun ortası açılır, yumurtalar kırılır. Hafifçe karıştırılarak yumurtaların pişmesi sağlanır.
    Arapsaçı otu hakkinda: Ozellikle Ege bolgesinde bulunan bir ot arapsaci. Gorunus olarak dereotuna benziyor, kokusu ise anason ve mentol karisimini andiriyor (belki kokusunu sevmiyenler olabilir). Arapsacinin diger adi ise rezene (gaz sokturucu etkisi bulunmakta) Diger adlari ise Fencel ve Maratho olarak biliniyor. Ozellikle Girit mutfaginda cok sik kullanilmakta.​
     
  2. Superficielle

    Superficielle Active Member

    Mesajlar:
    877
    Aldığı Beğeni:
    105
    Ödül Puanları:
    43
    Cevap: Yumurtalı arap saçı kavurması

    ismini begenmedim mide bulandirici
     

Sayfayı Paylaş