Yumurtalı arap saçı kavurması

Konusu 'Damak Keyfi' forumundadır ve McClane tarafından 9 Eylül 2008 başlatılmıştır.

  1. McClane
    Offline

    McClane Well-Known Member

    • Platin Üye
    Mesajlar:
    22.062
    Aldığı Beğeni:
    292
    Ödül Puanları:
    83
    Yumurtalı Arapsaçı Kavurması Malzemeler:
    • 1/2 kg arapsaçı
    • 1 büyük soğan
    • 2 yumurta
    • Yumurtalı Arapsaçı Kavurması Yapilisi:
    • Arapsaçının taze filizleri ve dalları ayıklanır, yıkanır. Tuzlu suda veya buharda haşlanır. ​
    Yumurtalı Arapsaçı Kavurması Yapilisi:
    1- Süzülen arapsaçları doğranır.


    2- Tavada zeytinyağında ince doğranmış soğan kavrulur.


    3- Arapsaçı eklenir, yağda soğanla beraber çevrilir.


    4- Kavrulan otun ortası açılır, yumurtalar kırılır. Hafifçe karıştırılarak yumurtaların pişmesi sağlanır.
    Arapsaçı otu hakkinda: Ozellikle Ege bolgesinde bulunan bir ot arapsaci. Gorunus olarak dereotuna benziyor, kokusu ise anason ve mentol karisimini andiriyor (belki kokusunu sevmiyenler olabilir). Arapsacinin diger adi ise rezene (gaz sokturucu etkisi bulunmakta) Diger adlari ise Fencel ve Maratho olarak biliniyor. Ozellikle Girit mutfaginda cok sik kullanilmakta.​
  2. Superficielle
    Offline

    Superficielle Active Member

    Mesajlar:
    911
    Aldığı Beğeni:
    109
    Ödül Puanları:
    43
    Cevap: Yumurtalı arap saçı kavurması

    ismini begenmedim mide bulandirici

Sayfayı Paylaş