Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi, Malzemeleri Ve Yapılışı

Konusu 'Sebze Yemekleri ve Çorbalar' forumundadır ve ''histeri '' tarafından 8 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. ''histeri ''

    ''histeri '' Misafir

    Malzemeler,

    * Yarım kilo yer elması
    * 1 adet havuç
    * 1 adet kuru soğan
    * 1 çay bardağı zeytinyağı
    * 3 adet küğ şeker
    * Yarım limonun suyu
    * Yarım su bardağı ılık su
    * 1 tatlı kaşığı un
    * Tuz
    * Çeyrek demet kıyılmış dere otu


    [​IMG]
    Hazırlanışı,

    1. Yer elması, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
    2. Tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.
    3. Üzerine soğan ve havuçları ekleyip sararıncaya kadar kavurun.
    4. Yer elmalarını tencereye ilave edip bir iki kez karıştırın.
    5. Üzerine un serpin.
    6. Limon suyu, şeker, tuz ve ılık suyu ilave edin.
    7. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
    8. Yemek tencerenin içinde soğuduktan sonra servis tabağına alın.
    9. Üzerine kıyılmış dere otu serpin.

    Afiyet olsun

Sayfayı Paylaş