BEBEĞİNİZ İÇİN HAMİLELİKTE NASIL BESLENMELİSİNİZ ?

Konusu 'Hamilelik Dönemi, Anne ve Çocuk' forumundadır ve handeturkmen tarafından 1 Ekim 2016 başlatılmıştır.

  1. handeturkmen

    handeturkmen Member

    Mesajlar:
    78
    Aldığı Beğeni:
    6
    Ödül Puanları:
    8
    BEBEĞİNİZ İÇİN HAMİLELİKTE NASIL BESLENMELİSİNİZ ?

    [​IMG]
    Bebeğiniz daha doğmadan onun zeka gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Bunun için yemeniz ve yememeniz şart olan besinleri çok iyi araştırmalı ve öğrenmelisiniz.
    Unutulmamalıdır ki bebeğin büyümesi, sıhhatli olması, tinsel, fiziksel, zihni istikametten iyi gelişmesi annenin dengeli ve sağlıklı beslenmesiyle orantılıdır. Bebeğin zeka gelişimi gebe bir annenin hamilelik dönemindeki beslenmesi ile direk ilişkilidir. Gebelik periyodunu en randımanlı şekilde geçirerek onun zeka gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Hazır, yağlı ve şekerli yiyecek tüketen hamile kadın, yalnızca kendi sıhhatini değil, bebeğinin sıhhatini da çekince altına sokuyor.

    [​IMG]
    “Arcylamid” Tehlikesi
    Hamileler ve süt veren annelerde kansere niçin olabilen ‘acrylamid’ isimli kimyevi gizmenı içeren gıdaların kısıtlanması veya kesilmesi gerekir. Gıdaların yapısında bulunan kimi şeker ve proteinlerin yüksek sıcaklıklardaki tepkileri neticesinde Acrylamid oluşabildiği kanıtlama etti. Arcylamid Fast-food gıdalarda çok fazla mevcut vaziyettedir. Yapılan çalışmalar bunun dışında gıdanın yapısında bulunan yağların da bu maddenin oluşumundan sorumlu olabileceğini gösterdi.Bu nedenle fast-food tüketimi hamile kadınlar için oldukça tehlike arz etmektedir. Alman ve Amerikalı araştırmacıların yayımladığı araştırmalara nazaran hamile kadınlarda ve süt veren annelerde kansere yol açabilen bu kimyevi gizmenı içeren gıdaların kısıtlanması veya kesilmesi önerilmiştir. Kızartılmadan pişirilen veyahut kaynatılarak yenen patates, hamile ve süt veren anneler tarafınca sağlıklı kabul edilebilir. 120 aşama ve altında kızartılmış patates çok azca oranda Acrylamid içerir ve besin olarak güvenlidir. Son zamanlarda Acrylamid oranı yüksek yiyecekler olarak ısıtılmış nişastalı gıdalar, bilhassa patates cipsleri, yüksek ısılarda kızartılmış patatesler, bisküviler, fırın ürünleri, ızgara yemekler, filtre kahve sayılabilir.

    [​IMG]
    Hamileler Fast-food konusunda bilinçlendirilmeliler !
    Fast-food kapsamındaki tüm besinlerin anne ve bebek sıhhati için gebelik ve emzirme dönemlerinde tüketimleri kısıtlanmalı ve ya en aza indirilmelidir. Gebelikte Fast-food tüketimi ile ilgili dikkatli olunmalıdır. Fetüs ve yeni doğanlar bu maddenin zarar veren tesirlerine karşı bilhassa hassas olduğundan gebe hanımlar ve süt veren anneler bu konuda uyarılmalıdır. Gebelerde kötü beslenmeyle oluşan genetik farklıklar fast-food tüketen gebelerin, obez nesillere taban hazırladığını ortaya çıkardı. Anne adayının kilosunun, sonraki nesillere geçerek genetik bozukluklara kapı aralayabileceğine işaret ediliyor. Bilim insanları bundan dolayı gebelikte sıhhatli beslenmenin ve fast-food tüketmemenin çok ehemmiyetli olduğuna vurgu yapıyor.
     

Sayfayı Paylaş